Expressie is onder andere handvaardigheid, muziek, tekenen en drama. Deze activiteiten worden zoveel mogelijk geïntegreerd in de ontwikkeling van de basisvaardigheden. Zo kan bijvoorbeeld een taalles worden gecombineerd met drama, een tekenopdracht of het zingen van een liedje. Op de OBS Bos en Lommer krijgen de kinderen van groep 3 t/m 8 muziekles van een muziekdocent van Aslan.

De kinderen krijgen vanaf groep 3 één keer per week handvaardigheid. Een docent van WG Kunst verzorgt deze lessen op de OBS Bos en Lommer. Dan worden activiteiten gedaan als boetseren, knippen, plakken, schilderen, werken met textiel, enzovoort. Tijdens de lessen krijgen de kinderen ook instructie over het gebruik van kleuren en vormen.

De school doet elk jaar mee met een muziekproject. Elke bouw is een aantal weken bezig met een bepaalde vorm van muziek: zang, dans, ritmes. Dit wordt afgesloten met een voorstelling waaraan de kinderen zelf meedoen.