Een brief aan de leerling

Welkom op de Bos en Lommerschool.

Wij vinden de relatie met jou, je ouders en elkaar erg belangrijk. We wensen je toe dat je weet én voelt, dat we jou willen leren kennen.

Samen zorgen we ervoor dat iedereen zich veilig voelt op onze school. In gesprek met elkaar willen we onze verschillen en overeenkomsten ontdekken en hiervan leren.

Echt luisteren naar de ander en zo elkaar leren begrijpen is het uitgangspunt waaruit we gezamenlijk verder willen groeien. Met elkaar dezelfde kant opkijken én gaan, is wat ons motiveert.

We willen je aanmoedigen om nieuwsgierig naar de wereld om je heen te zijn. Laat je stem horen! Wij begeleiden jou bij het aangaan van nieuwe uitdagingen en het komen tot succeservaringen. We zien jouw zelfvertrouwen graag groeien.

We helpen jou om jezelf te verwonderen, dit doen we bij de kleuters met het thematisch werken. We gebruiken vanaf groep drie de methodes als kapstok om zo jouw talenten te ontdekken en verder te ontwikkelen. We sluiten zo veel mogelijk aan bij leren op eigen niveau.

Wij willen er samen met jou en je ouders naar toe gaan werken, dat jij straks met een open houding naar de wereld om je heen en in gesprek met de ander, je unieke plek in de maatschappij inneemt.

Wij stralen als team energie en plezier uit; we geloven in – en zijn er voor – jou. Dit zodat jij je zult ontwikkelen tot een ondernemend, sociaal, autonoom en creatief mens.

Vriendelijke groet,

Team Bos en Lommerschool