Intern begeleider op hoog niveau

Hoi, ik ben Samira van Emst en ik ben de intern begeleider op de Bos en Lommerschool. In het schooljaar 2018-2019 ben ik hier op school komen werken. De eerste twee jaar heb ik lesgegeven in groep 5 en nu heb ik deze twee functies gecombineerd.

Mijn taken zijn voornamelijk het coördineren van de zorg. Zo ondersteun ik leerkrachten bij de begeleiding van leerlingen; spreek ik met leerkrachten over de resultaten en sociaal-emotionele ontwikkeling van leerlingen in de klas; volg ik de toetsen in het leerlingvolgsysteem; voer ik gesprekken met ouders over en met individuele leerlingen die extra zorg nodig hebben; en voer ik gesprekken met externe zoals de logopedisten, psychologen, orthopedagogen en de GGD. Dit is slechts een opsomming van een aantal afwisselende werkzaamheden waar ik mij mee bezig houdt op school.

Daarnaast ben ik ook opgeleid als orthopedagoog. Bij individuele leerlingen waarover extra zorg is, kan ik onderzoek doen naar de leerontwikkeling, zoals intelligentieonderzoek, observaties in de klas en gesprekken met zowel het kind, de ouders als de leerkracht.

Mocht u verder vragen hebben, kunt u mij vinden in de IB-kamer op de eerste verdieping!