Vacature leerkracht 1 – 2

Geplaatst in: Nieuwtjes, Vacatures

Vacature Leerkracht groep 1/2 Bos en Lommerschool Amsterdam, Noord-Holland

Vind jij mooie resultaten naast een veilig leerklimaat bieden net zo belangrijk als wij? Probeer jij altijd het beste uit jezelf en de leerling te halen? Kom jij samen met ons onze leerlingen klaar maken voor deze snel veranderende multiculturele samenleving. Wij wachten op je!

Voor de Bos en Lommerschool zoeken wij per 01-08-2021 een leerkracht voor de groep 1/2 (WTF 0,6 – 1 fte)

Dit is de rol
Bij de Bos en Lommerschool hebben wij een boom als logo en dat is tegelijkertijd ons motto, onze boom kan veel kinderen dragen. Als leerkracht op onze school hecht je veel waarde aan het creëren van een veilige omgeving en een goede sfeer om de drie basisbehoeften van een kind in het onderwijs tot hun recht te kunnen laten komen. Onder basisbehoeften verstaan wij: relatie,
autonomie en competentie.
Je kijkt goed naar de specifieke kwaliteiten van ieder kind. Je besteedt ook veel aandacht aan de relatie tussen de kinderen onderling en de sfeer in de groep. Je deelt onze mening dat de school meer is dan leren alleen: op school leer je ook dat je onderdeel bent van de maatschappij en dat begint in het klein, in de klas. Daar leer je de kinderen dat zij een eigen verantwoordelijkheid dragen.
Jij vindt het belangrijk dat kinderen eigen oplossingen kunnen bedenken. Maar ook samenwerken en het hebben van respect voor de ander en de omgeving zijn zaken die centraal staan. Kinderen op de Bos & Lommerschool werken op hun eigen niveau en zijn mede-eigenaar zijn van hun eigen leerproces.

Dit ben jij
Jij bent een betrokken leerkracht en zorgt ervoor dat ieder kind zich gezien en welkom voelt. Dit doe je door het kind vooral positief te benaderen, je draagt bij aan hun positieve visie op de snel
veranderende multiculturele samenleving waarin samenwerken en het hebben van respect voor de ander en de omgeving zaken zijn die centraal staan. Je staat open voor feedback en spreekt anderen ook aan als dat nodig is. Je bent duidelijk en weet goed je grenzen aan te geven. Samenwerken is iets wat jij belangrijk vindt en zoekt ook jouw collega’s en ouders op als dat nodig is. Ontwikkeling is voor jou essentieel en weet anderen daar enthousiast voor te maken.

Dit neem je mee

 • Een afgerond Pabo diploma;
 • Een duidelijke visie op onderwijs;
 • Je kan je vinden in de visie en missie van de school;
 • Je bent in staat om handelingsgericht en opbrengstgericht te werken;
 • Je kan werken volgens het directe instructie model;
 • Je bent bekend met of wil je verdiepen in de werkwijze van IPC;
 • Je bent bekend met handelings- en opbrengstgericht werken;
 • Je bent ICT vaardig en kan gebruik maken van het digitale schoolbord.


Dit zijn wij

De Bos en Lommerschool ligt in de Kolenkitbuurt van het stadsdeel West. Wij zijn een ambitieuze buurtschool: in ons nieuwe schoolgebouw willen wij groeien en mengen en wij garanderen de (nieuwe) bewoners in het stadsdeel kwalitatief goed onderwijs en een enthousiast en professioneel team. De Bos en Lommerschool is een openbare school. Dit betekent dat alle kinderen welkom zijn ongeacht achtergrond en afkomst. Wij willen dat onze school toegankelijk is en dat kinderen en volwassenen zich welkom voelen. Met elkaar willen wij het beste uit ieder kind halen. Wij geloven ook dat doorzettingsvermogen, verantwoordelijkheidsgevoel en eigen inzet onmisbaar zijn om te slagen in het verdere leven. De Bos en Lommerschool heeft ongeveer 350 leerlingen en 30 teamleden, zowel de leerlingen als de teamsamenstelling is heel divers.
Wij geloven dat een school in een buurt die zo in beweging is, bij uitstek de functie heeft mensen dichter bij elkaar te brengen en een voorbeeld kan zijn in hoe wij met elkaar willen samenleven.

Dit bieden wij

 • Een salaris conform CAO PO, schaal 10;
 • Extra toelage voor Amsterdamse leraren in het basisonderwijs;
 • Leuke kinderen en een goed samenwerkend team, waar vanuit een positieve oplossingsgerichte houding wordt gewerkt;
 • Werken in een prachtig nieuw schoolgebouw;
 • Goede scholing en begeleiding;
 • Diverse secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals AWBR academie, reiskosten, bedrijfsfitness, coaching, IPAP verzekering, fietsregeling, fiscale uitruilregeling).

 

Interesse?
Voor verdere informatie kun je contact opnemen met Trudy van den Berg, directeur, via telefoonnummer 020-6862518. Enthousiast? Stuur dan jouw motivatie en CV naar t.vandenberg@bosenlommerschool.nl

Deel
Share on email
Email